tiistai 7. lokakuuta 2008

Niinpä niin, on yö ja aaveet kömpii koloistaan. Tää ei vain nuku, koska miettii syntyjä syviä ja mesettää serkkunsa kanssa. Päivä oli taas vaiherikas ja mutta rahaköyhä... Nimittäin auto piti käyttää huollossa ja sinnehän sitten tuohta uppos oikein kunnolla. Jos en työssä autoa tartteisi niin tekisin todellisen ekoteon ja heivaisin koslan kadulle. Sillä ei olisi majapaikkaa enää minun nurkissani.

Auto on siitä jännä "sijoitus", että se ei tuota mitään mutta nielee kyllä huomattavia summia. Lisäks se on aikamoinen ilmaston ja luonnon surma... Mutta minkäs tekee, jos töissä mielii käydä niin on auto oltava. Oli se ennen pastoreilla erilailsta. Hevospelillä ja apostolin kyydillä kulkivat pitkin pitäjiä. Eihän se helppoa varmasti ollut mutta onpahan ainakin saaneet hyötyliikuntaa siinä sivussa. Mitä tekee nykypäivän pastori? Istuu tietokoneen tai ratin ääreen ja siitä se lähtee! On mennyt elämä aika koneelliseksi. Ehkä liiankin kanssa. Mutta sellainen on maailman meno ja pienen pastorinkin on vain sopeuduttava. Ei elämä ole helppoa ja arvot on kovia.

Siitäpä päästäänkin aasin sillan kautta pehmeisiin asioihin eli noihin lankoihin ja puikkoihin. Kyllä taas mietin lankahyllyjen edessä tänään, että ei ihmisellä voi oikeasti olla niin paljon lankoja varastossa! Tai voihan niitä olla, kun neuleitakin on neljä kerralla menossa... Siinä voi ihmetellä, että missä välissä kaikkia neuloo?! Mutta eihän niitä yhtä aikaa kaikkia... Yksi on jämäpuuvillalangoista ja toiset on muuten vaan. Pitäisi kyllä veljentytön villatakki saada valmiiksi ettei kasva siitä ohi. No, kohta se on valmis.

Niin tänään sieltä Alemakasiinin lankahyllyltä lähti vielä 350 grammaa Rose mohairia mukaan. Niistä ehkä jossakin vaiheessa saan aikaiseksi äidille villatakin, jota olen lupaillut jo jonkin aikaa. Saa sitten nähdä millonka see tulee aloitettua. Ne on nuo työt, jotka haittaa harraste toimintaa välillä aika pahasti! Tää ei voi sillekään mitään. Valitettavasti! Kylläpä kellokin näyttää jo vaikka mitä! Täytyy lähteä tutimaan. Jaksaa sitten taas autoa kuluttaa, töitä paiskia ja neuleita tehdä hyvin tai huonosti nukutun yön jälkeen..

1 kommentti:

Ripariväki kirjoitti...

Aina pitää jotain kesken olla...

Eikä ne pastorit ennen vanhaan joutuneet juoksentelemaan ihan niin kiiruulla niin monesta tilaisuudesta toiseen. Kyl se vaan niin on, että autonpidon kuluista huolimatta sitä on vaan pidettävä, jos meinaa keretä ja päästä paikasta kolmanteen.